top of page

Reviews//

TIDEKVERV

Sammen skaper de et bredt spekter av lyder, med pastellfarger som dominerer: noen av stykkene er veldig slitte, men spiller dyktig med instrumentets forskjellige lyd. Både Opheim og Maurseth fascinerer også vokalt. Paret har oppnådd et musikalsk og lydmessig enestående album.

Den siste programposten til Ulvik poesifestival vart ei mektig oppleving.  Maurseth har ei fantastisk sterk og god utstråling på scenen, og det er tydeleg at Tidekverv er noko ho likar å framføra. Engasjementet smittar, og Tidekverv blir framført med ein god dose sjølvtillit, med god grunn.

Terje Hjartnes, 11. september 2018

Tidekverv framstår som eit særdeles gjennomarbeidd og vellukka musikkverk. Ikkje berre fylgjer stemmningane i musikken årstidene dei illustrerer, men også element som den klokke- og klokkespelliknande rytmikken i Tidekverv II, den gryande vårkjensla i Vårjamdøgn, den gangardansande Sommarsolkverv, den vemodig tenksame tonen i Tidekverv I og den isklare tonen i Den 5. gorrlause, skapar ein perfekt tilpassa stemning.             

Nils Kvamsdal, 13. september 2018

Fra idé til realisering og ferdig produkt er en spennende prosess, og her har alle gode krefter vært på verkets side. Kan trygt si at disse fire musikerne har funnet en perfekt kjemi seg imellom. Det er som om du formelig føler solen på kroppen når den bryter igjennom og atmosfæren fylles av lys.

Et annet element som gjør dette verket så levedyktig er den musikalske variasjonen, stemningsskiftene og spennet i rytmisk temperatur. Det er som om man går inn og ut av tiden, ikke bare årsskiftene, men som om selve tidsepokene glir inn i hverandre. NOPA gjorde et strålende valg denne gang. En ny klassiker er skapt for vår tid.

1. desember 2018

"De har skapt en ny klassiker for vår tid"

Svein Andersen, Aftenposten, 5 desember 2018

bottom of page