top of page

Mar 19, 2017

Kl 20.00

Festivalen retter søkelyset mot kvinnelige komponister, utøvere og dirigenter som i dag er med på å forme og arbeide innenfor kirkemusikksjangeren. I den anledning trekker vi frem to av Norges mest fremtredende kvinnelige folkemusikere, Berit Opheim og Benedicte Maurseth. De har sammen skrevet et nytt folkemusikkverk med tittelen Tidekverv, arrangert i samarbeid med sine medmusikere. Verket er komponert ut fra folkemusikkens tradisjonelle stil, tonalitet og form, med tilsnitt av barokkimpulser, samtidsmusikk og improvisasjon, og vil tematisk hedre døgnene der solen står lengst og kortest på himmelen, og der sola snur og dag og natt er like lange: sommersolverv og vintersolverv, vårjevndøgn og høstjevndøgn. Tidekverv urfremføres på dagen for vårjevndøgn. Teksten til Tidekverv er ved de to prisbelønte forfatterne Bergsveinn Birgisson og Erlend O. Nødtvedt. Birgisson og Nødtvedt vil sammen skrive en tekst i klassisk balladestil, i likhet med en av Norges mest kjente ballader, Draumkvedet. Svært få av dagens diktere arbeider innenfor en slik stil, og lite nytt tekstmateriale er skrevet innen norsk folkemusikktradisjon generelt. På den måten vil Tidekverv være et prosjekt som hedrer, ivaretar og fornyer en sentral og historisk norsk diktform. Den norske folkemusikktradisjonen har historisk sett sterke bånd til kirkemusikktradisjonen. Det er derfor naturlig for oss å bygge bro med nye prosjekter i grenseland mellom folkemusikk og kirkemusikk. Med Tidekverv ønsker vi å vise tilbake til sentrale deler av vår kirkemusikktradisjon, men i nytt format, med ny tekst og ny musikk – fremført av våre fremste spesialister. 

Apr 08, 2017

Kl 17.00

Benedicte Maurseth og Jasser Haj Youssef møttest for fyrste gong på ein festival i Sardinia i 2014. Der gjorde dei sin fyrste konsert saman, utan noko anna øving enn samtale og ein symjetur – arrangøren ville ha det slik. Maurseth har aldri gløymt dette musikalske møtet, og no møtast dei att for ein konsert på Vossa Jazz 2017.

Benedicte Maurseth – hardingfele, vokal
Jasser Haj Youssef – viola d’amore

Apr 26, 2017

Kl 19.00

Sundag 27. april kl 19 kan du oppleva to av våre fremste folkemusikkformidlarar i kammermusikksalen i Kabuso: Åsne Valland Nordli – vokal Benedicte Maurseth – hardingfele, vokal og viola d´amore.

Dei to presenterer fersk, sjølvskriven musikk og tradisjonell folkemusikk. Merk også Maurseth sin presentasjon av den ferske boka om Knut Hamre – i Kabuso kl 18.

Please reload

bottom of page